Calenodian Crossroads

Caledonian Crossroads

Caledonian Crossroads er en unik koncertoplevelse i Musikhusets Store sal. Et kæmpeorkester med 31 musikere, der udgøres af Aarhus Jazz Orchestra og Randers Kammerorkester, mødes på scenen med det unge skotske supertalent Claire Hastings og dirigent David Riddell, der selv er født og opvokset i Skotland.


Det grandiose orkestermøde smelter genrer sammen og præsenterer et helt nyt musikalsk udtryk, der bærer præg af begge orkestres musikalske ophav i mødet med den skotske musiktraditions lyd og særegne historiefortælling.

Til koncerten vil man høre storslåede arrangementer af skotske viser og helt ny musik komponeret af David Riddell og hans søn, John Riddell, der er trommeslager i Aarhus Jazz Orchestra. Det er far og søn, der har udviklet koncerten sammen, og når de fortæller om deres fælles projekt, er det med lys i øjnene og en glæde over at få mulighed for at præsentere den skotske folkemusik i helt nye rammer.


En fortælling om kærligheden til Skotland

Caledonian Crossroads udspringer af en far og søns fælles musikalske ophav, som de har delt siden Johns barndom; Davids opvækst i det skotske højland, Johns barndomsminder om de magiske bjerge på den anden side af havet og den skotske kultur og hjertevarme. Med David Riddells egne ord bliver koncerten ”inspirerende, følelsesladet og monumental”.


Claire Hastings er kendt for sin evne til at fortælle historier gennem sin musik og optræder verden over med en blanding af egne numre og mere traditionel skotsk folkemusik. Til koncerten vil man opleve, hvordan hendes smukke klang flettes ind i den storladne musik fra Aarhus Jazz Orchestra og Randers Kammerorkester og forstærker de mange fortællinger, der udspringer af den skotske musiktradition.